Spaghetti met gewokte mosselen, chorizo en tomaat
Een lekkere spaghetti met gewokte mosselen, chorizo worst en een frisse, gekruide tomatensaus.
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal Personen: 4 Personen
- Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
- Categorieën:
Hoofdgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Spoel de verse mosselen in ruim koud water goed af. Gooi eventuele kapotte of openstaande mosselen weg.
- Snijd de chorizo worst in halve plakjes, de tomaten in blokjes en de bosuien in kleine ringen.
- Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking
- Verhit ondertussen een wokpan. Voeg de chorizo worst toe en bak deze voor circa 3 minuten. Voeg de schoongemaakte verse mosselen toe en wok deze voor circa 4 à 5 minuten tot ze allemaal open zijn.
- Voeg de blokjes tomaat, 200 ml warm water en Mix voor Mosselen toe. Laat even kort sudderen.
- Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de gewokte mosselen, chorizo en de tomatensaus over de spaghetti. Garneer met de bosui en de Peterselie.
Variatietip:
Serveer dit gerecht ook eens zonder spaghetti als hapje. Erg lekker!
Ingrediënten
- 1 kg verse mosselen
- 125 g droge chorizo worst
- 3 grote tomaten
- 2 bosuien
- 300 g spaghetti
- 1 zakje Mix voor Mosselen
- 1 el Peterselie
- 200 ml warm water
- peper en zout, naar smaak