Spaghetti met pompoen salie saus

De aardse smaak van salie is in perfecte balans met de zoete en herfstige smaak van de pompoen. De citroen zorgt voor een frisse tegenhanger van de zelfgemaakte pompoen salie saus. Voeg daar walnoten aan toe voor een lekkere crunch en het gerecht is compleet!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen, maak schoon en snijd in blokken van 2 cm. Scheur de oesterzwammen in stukken.

2. Pel en snijd de ui en knoflook in stukken. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.

3. Verdeel de pompoen, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier 2/3 van de olijfolie over en plaats 30 minuten in de oven.

4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de spaghetti af en vang 2 soeplepels kookvocht op.

5. Pureer ¾ van de pompoen samen met de ui, knoflook en de Salie, citroensap en -rasp en het pasta kookvocht met behulp van een staafmixer tot een saus.

6. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen 4 minuten. Voeg de spaghetti en pompoen salie saus toe, roer door en verwarm 4 minuten. Breng de spaghetti op smaak met de Zwarte Peper en Zeezout.

7. Rasp de Pecorino met een grove rasp en hak de walnoten grof.

8. Verdeel de spaghetti met pompoen salie saus over de borden, schep de overige pompoen over de spaghetti en garneer met de Pecorino en walnoten.

Variatietip:
Wil je het recept met vlees maken? Voeg dan kipdijfilet toe. Bak deze eerst 3 minuten voordat de oesterzwammen gebakken worden.

Ingrediënten

– 500 g flespompoen
– 150 g oesterzwammen
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 1 citroen
– 3 el olijfolie
– 300 g spaghetti
– 1 el Salie
– ½ tl Zwarte Peper
– ½ tl Zeezout
– 70 g Pecorino
– 150 g ongezouten walnoten

Benodigdheden

– Staafmixer
– Grove rasp