Spicy halloumi spiesjes

Deze goudbruin gebakken halloumi spiesjes gekruid met een pittige honing marinade zorgen voor een ware smaaksensatie. Geserveerd met een frisse spinaziesalade vol met kleur en crunch zorgen ervoor dat al je smaakpapillen worden geprikkeld!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik en halveer over de lengte. Rijg aan de satéprikkers. Meng de Chilivlokken met de honing.
  2. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de halloumi in 7 minuten goudbruin. Draai de halloumi halverwege om en voeg de honingmarinade toe.
  3. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Meng de spinazie met de granaatappelpitjes, knoflook croutons en de cherrytomaten.
  4. Verdeel de halloumi spiesjes over een bord en serveer met de spinaziesalade.

 

Variatietip
Vervang de croutons door cashewnoten wanneer het gerecht glutenvrij moet zijn. 

Ingrediënten

– 450 g halloumi
– 2 tl Verstegen Chilivlokken
– 60 g honing
– 2 el olijfolie
– 200 g cherrytomaten
– 80 g spinazie
– 70 g granaatappelpitjes
– 100 g knoflook croutons

Benodigdheden

– 12 satéprikkers