Spies van braadworst en garnalen, met knoflookolie

Een heerlijke surf 'n turf spies van braadworst, garnalen, citroen en bosui. Deze spiesjes zijn besprenkeld met een zelfgemaakte knoflookolie, perfect voor op de BBQ.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de braadworsten in 6 stukjes, de citroen in schijfjes en de bosui in stukken van ongeveer 1 cm. Bestrooi de garnalen met de Mix voor Scampi & Garnalen.
  2. Maak spiesjes door de garnalen en stukjes worst met daartussen bosui en schijfjes citroen op satéprikkers te rijgen.
  3. Verwarm de olie in een steelpannetje en roer de Knoflook (gevriesdroogd) en Chilivlokken er doorheen, laat niet koken. Giet de olie in een kannetje en laat afkoelen.
  4. Grill de spiesjes op de barbecue tot de worstjes en garnalen gaar zijn.
  5. Besprenkel de spiesjes met de knoflookolie.

Ingrediënten

– 2 neutrale braadworsten
– 12 rauwe, gepelde garnalen
– 2 el Mix voor Scampi & Garnalen
– 1 citroen
– 1 bosui
– 100 ml zonnebloemolie
– 1 tl Knoflook (gevriesdroogd)
– 1 tl Chilivlokken

Benodigdheden

– 4 Satéprikkers