Wil je eens wat anders voor de lunch? Ga aan de slag met deze spinazie eieromelet! De licht bittere spinazie, romige cottage cheese, smaakvolle zalm en het vleugje dille zorgen voor een smaakexplosie in de mond.
1. Mix de eieren, slagroom, Zwarte Peper, Zeezout, ½ van de spinazie en ¾ van de Dille tot een geheel met de staafmixer.
2. Halveer de cherrytomaten en hak de warm gerookte zalm in grove stukken.
3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak ¼ van het omelet beslag tot een wrap. Herhaal dit tot al het beslag op is.
4. Verdeel de cottage cheese, overige spinazie, cherrytomaten en warm gerookte zalm over de spinazie eieromeletten.
5. Garneer de spinazie eieromeletten met de overige Dille en rol op. Steek een prikker in de spinazie omelet om deze bij elkaar te houden.
Variatietip:
Liever een vegetarische spinazie eieromelet? Vervang de warm gerookte zalm dan door gegrilde paprika.
– 8 eieren
– 100 ml slagroom
– ½ tl Zwarte Peper
– ½ tl Zeezout
– 150 g spinazie
– 2 el Dille
– 250 g cherrytomaten
– 250 g warm gerookte zalm
– 1 el olijfolie
– 400 g cottage cheese
– Staafmixer
– 4 prikkers