Spinazie stamppot met een wokmengsel van rode ui, champignons en chipolata worstjes. Op smaak gebracht met de Mix voor stamppot - Spinazie, een mix met warme tonen van knoflook en peper.
1. Schil, halveer en kook de aardappelen in circa 15-20 minuten gaar.
2. Snijd de rode uien in halve ringen, snijd de champignons in kwarten en snijd de worstjes in stukjes.
3. Verwarm een wokpan met de olie en wok de rode ui, champignons en worstjes op hoog vuur in circa 5 minuten gaar.
4. Voeg de spinazie in delen toe tot het is geslonken.
5. Giet de aardappelen af, voeg de melk en het zakje Mix voor Stamppot – Spinazie toe en stamp tot een puree. Voeg het wokmengsel toe aan de puree en meng alles goed door elkaar.
Variatietip:
Vervang de chipolata worstjes eens voor een gekookt ei. Hierdoor heb je gelijk een vegetarische variant.
– 1 kg aardappelen
– 2 rode uien
– 250 g champignons
– 300 g chipolata worstjes
– 2 el (zonnebloem)olie
– 600 g verse spinazie
– 150 ml melk
– 1 zakje Mix voor Stamppot – Spinazie