Geniet van deze verfrissende salade op een warme zomeravond of tijdens een uitgebreide lunch! De frisse citroen-peper dressing zorgt ervoor dat alle smaken in balans worden gebracht. De pistache op de geitenkaasballetjes zorgt voor een lekkere bite bij alle frisse smaken van de aardbeien en snoeptomaten.
1. Rol de geitenkaas schijfjes tot ballen. Hak de pistachenoten fijn en rol de geitenkaasballetjes door ¾ van de pistachenoten.
2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in partjes. Halveer de snoeptomaten.
3. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter), halveer en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en -sap met de olijfolie en Zwarte Peper en Zeezout.
4. Meng de aardbeien, snoeptomaten en spinazie met de zwarte peper dressing en verdeel over de borden.
5. Verdeel de geitenkaasballetjes over de salade en garneer de salade met de overige pistachenoten en breng op smaak met extra Zwarte Peper.
– 300 g geitenkaas schijfjes
– 150 g ongezouten pistachenoten
– 150 g aardbeien
– 200 g snoeptomaten
– 1 citroen
– 3 el olijfolie
– 1 tl Zwarte Peper
– 1 tl Zeezout
– 150 g spinazie