Springrolls gevuld met een lekkere salade van garnalen, komkommer, rode kool en rijstnoedels. Een lekkere frisse maaltijd!
1. Week de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water.
2. Meng voor de dip de sojasaus, het sap van de limoen en Sesamzaad. Snijd de verse koriander heel fijn en voeg toe aan de dip. Zet apart.
3. Snijd de gele paprika en komkommer in dunne, lange reepjes. Snijd de bosui in kleine, fijne ringetjes.
4. Meng in een kom de vissaus met de Cayennepeper en Peterselie. Voeg de garnalen, peen julienne, voorgesneden rode kool, ijsbergsla, gele paprika, komkommer, bosui en mihoen toe. Meng alles door elkaar en voeg eventueel zout naar smaak toe.
5. Week één rijstvel op een bord met warm water. Neem uit het water zodra het zacht geworden is en laat uitlekken. Leg het vel met de gladde zijde op een snijplank en leg in het midden van het rijstvel een beetje van het groentemengsel.
6. Rol de onderkant van het rijstvel strak over de vulling heen. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het rijstvel op tot een mooi rolletje. Herhaal met de overige rijstvellen.
7. Serveer de springrolls met de dip.
Voor de springrolls:
– 200 g verse gepelde roze garnalen
– 75 g peen julienne
– 50 g voorgesneden rode kool
– 50 g fijngesneden ijsbergsla
– 1 gele paprika
– ½ komkommer
– 1 bosui
– 12 rijstvellen voor springrolls (doorzichtig)
– 50 gram mihoen (rijst noedels)
– 1 tl Cayennepeper
– 2 tl Peterselie
– 3 el vissaus
– peper en zout, naar smaak
Voor de dip:
– ½ limoen
– 5 g verse koriander
– 3 el sojasaus
– 1 tl Sesamzaad