Rundersteak met jus, krokant gebakken rozemarijn aardappeltjes en broccoli.
1. Snijd de broccoli in roosjes van 3 cm. Verwijder het eventuele zand bij de kastanjechampignons en snijd in plakken.
2. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verwijder de bladeren van de rozemarijn en snijd deze fijn.
3. Breng een pan met water aan de kook met het zout en kook de broccoli in 3 minuten beetgaar. Marineer ondertussen de rundersteak voor 10 minuten met de Mix voor Steak & Jus.
4. Verwarm een pan met de boter en bak de steaks 4 minuten aan beide kanten goudbruin tot de gewenste garing. Haal de steaks uit de pan en laat deze rusten in aluminiumfolie. Voeg 100 ml water toe aan de pan en laat de jus inkoken.
5. Verwarm een pan met de olijfolie en bak hierin de krieltjes samen met de knoflook en rozemarijn goudbruin. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze voor 3 minuten mee. Bak vervolgens de broccoli mee voor 2 minuten.
6. Serveer de steak en groentes op een bord en schenk de jus over de steak heen.
– 300 g broccoli
– 250 g kastanjechampignons
– 1 teen knoflook
– 2 takken rozemarijn
– ¼ tl zout
– 500 g rundersteak
– 1 ½ el Mix voor Steak & Jus
– 20 g ongezouten roomboter
– 1 el olijfolie
– 600 g mini krieltjes