Sticky chicken traybake met rijst

De kippenpoten krijgen door de sweet chili sauce een heerlijk zoet en sticky laagje. Voeg daar nog 5 spices aan toe voor een kruidige smaak en geroosterde groenten en knapperige cashewnoten en je creëert een voedzame en smakelijke avondmaaltijd!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 40-45 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de kip met 2/3 van de Guilt Free – Sweet Chili saus, 2/3 van de World Spice Blend – 5 Spices en de sojasaus. Laat de kip minimaal 1 uur in de koeling marineren.

2. Snijd de paksoi in de lengte in tweeën. Pel de ui en snijd in grove stukken. Snijd de citroen in parten.

3. Leg de paksoi, ui, citroen, mini maïs en cashewnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie eroverheen. Meng goed door en spreid goed uit over de plaat. Leg de gemarineerde kippenpoten en verdeel de marinade over de groenten en kip. Bak de traybake in 40-45 minuten in de oven totdat de kip gaar is.

4. Bereid ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Snijd de rode peper in dunne ringen en pluk de bladeren van de koriander.

5. Garneer de traybake met de rode peper en koriander bovenop en knijp een part citroen over de traybake. Garneer de rijst met de overige World Spice Blend – 5 Spices en overige de Guilt Free – Sweet Chili saus en serveer bij de traybake.

Variatietip:
Ben je niet zo fan van koriander? Vervang het dan door peterselie.

Ingrediënten

– 4 kippenpoten
– 6 el Guilt Free – Sweet Chili saus
– 1,5 tl World Spice Blend – 5 Spices
– 2 el sojasaus minder zout
– 2 Shanghai paksoi
– 3 rode uien
– 1 citroen
– 250 gr mini maïs
– 100 gr ongezouten cashewnoten
– 2 el olijfolie
– 300 gr basmati rijst
– 1 rode peper
– 6 takken verse koriander

Benodigdheden

– Bakplaat