Stokbrood kruidenboter met salade

Verse kruidenboter is zo simpel te maken en ontzettend lekker! Combineer het met een zomerse salade en brood en je hebt een heerlijke maaltijd. Deze salade met watermeloen van de BBQ en romige feta is perfect voor een warme zomerse dag.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de komkommer en feta in kleine blokken, halveer de pruimtomaten en meng dit alles door elkaar in een saladekom.

2. Meng de roomboter met het zakje Mix voor Kruidenboter.

3. Bak het robuuste stokbrood af volgens de beschrijving op de verpakking.

4. Snijd de watermeloen in plakken van 2 cm en verwijder de schil. Grill de watermeloen voor 4 minuten per kant op de BBQ. Snijd de watermeloen schuin in ruitjes en meng dit met de komkommersalade. Voeg hier de rucola en tuinkers aan toe en meng dit voorzichtig door samen met het Zeezout en Zwarte peper.

5. Serveer de salade met de kruidenboter en het robuuste stokbrood.

Variatietip:
Voeg kip reepjes of uitgebakken pancetta toe aan de salade, wanneer deze niet vegetarisch hoeft te blijven. Let hierbij wel op of dat de salade niet te zout wordt bij toevoeging van de pancetta.

Ingrediënten

– 150 g komkommer
– 75 g feta
– 100 g pruimtomaten
– 100 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
– 5 g Mix voor Kruidenboter
– 1 robuust stokbrood
– 200 g watermeloen
– 75 g rucola
– 10 g tuinkers
– ¼ tl Zeezout
– ¼ tl Zwarte peper

Benodigdheden

– BBQ