Stoofvlees met sperziebonen en rijst

Maak deze stoofpot met Midden-Oosterse kruiden en specerijen! Heerlijk met stoofvlees met sperziebonen.

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en de tenen knoflook fijn. Meng het halve blokje groentebouillon met 400 ml heet water. Snijd de runderriblappen in grove stukken en kruid het vlees met 2 el World Spice Blend – Ras el Hanout.

2. Verhit de boter in een braadpan. Fruit de knoflook en ui aan. Braad het vlees rondom bruin. Zet het vuur laag en voeg de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en stoom de lamsboutplakken voor 1,5 à 2 uur. Voeg tijdens het stoven eventueel de overige 400 ml water in delen toe. Bedruppel het vlees regelmatig met het kookvocht.

3. Kook 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd het water voor de rijst (zie de verpakking voor hoeveelheid) met 1 el World Spice Blend – Ras el Hanout. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en voeg de rozijn toe. Laat afgedekt nog 5 minuten staan.

4. Dop ondertussen de sperziebonen en kook de sperziebonen beetgaar of gaar.

5. Serveer het stoofvlees met de sperziebonen en rijst. Garneer de rijst met het amandelschaafsel.

Variatietip: 
Je kunt dit gerecht ook bereiden met lamsbout. Voeg eventueel naar smaak kikkererwten toe.

Ingrediënten

– 500 g (Ierse) runderriblappen
– 500 g sperziebonen
– 300 g rijst, naar keuze
– 50 g rozijnen
– 40 g amandelschaafsel
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 3 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– ½ blokje groentebouillon
– 800 ml water
– 50 g boter
Zeezout, naar smaak

Benodigdheden

– Braadpan met deksel