Stoofvlees van runderriblappen met friet

Door het gerecht langere tijd te laten sudderen, komen de smaken van de rode wijn, bouillon en het vlees samen. Het resultaat? Een pan boordevol smaak! Een perfecte gerecht voor in het weekend dat je serveert met ovenfriet, knapperige rode ui en verse peterselie.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 3,5 uur
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 130°C. Pel en snipper de uien en de tenen knoflook. Snijd de runderriblap in stukken van 2 bij 2 cm. Bestrooi met de bloem, Zwarte peper en 1 tl Zeezout.

2. Verhit de boter en 1 el olie in de braadpan en bak het vlees in 5 minuten goudbruin en haal uit de pan.

3. Fruit de ui en de knoflook in de pan glazig samen met de Mix voor Rundvlees en de mosterd. Voeg het vlees, bouillon en de rode wijn toe en roer door. Plaats 3 uur in de voorverwarmde oven met de deksel op de pan. Haal daarna uit de oven.

4. Zet de temperatuur van de oven op 200 ºC. Was en de aardappelen en maak ze schoon. Snijd de aardappelen in repen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de resterende olie en het resterende Zeezout over de aardappelen en bak 30 minuten in de oven. Schep na 20 minuten om.

5. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de peterselie grof.

6. Garneer het stoofvlees met de rode ui en peterselie en serveer met de verse frieten en mayonaise.

Ingrediënten

– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 1 kg runderriblappen
– 1 el bloem
– ½ tl Zwarte peper
– 2 tl Zeezout
– 10 g ongezouten roomboter
– 3 el olijfolie
– 1 zakje Mix voor Rundvlees
– 1 el grove mosterd
– 200 ml runderbouillon
– 150 ml rode wijn
– 800 g kruimige aardappelen
– 1 rode ui
– 10 g verse peterselie
– 4 el mayonaise

Benodigdheden

– Braadpan
– Oven
– Bakplaat
– Bakpapier