Stroganoff met gehaktballetjes

Een heerlijke stroganoff met gehakt-twist. Super lekker, makkelijk en snel! De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Meng het gehakt met het ei en de Mix voor Gehakt – Italiaans. Draai ballen van ter grootte van een pingpongbal (ong. 30 gram). Verwarm de helft van de boter in de hapjespan en braad de gehaktballen rondom bruin.

2. Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de rode paprika’s in blokjes, de champignons in plakjes en de peper in snippers. Haal de gehaktballen uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika, de champignons en de peper toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en Paprikapoeder toe en bak een minuut mee.

3. Meng het bouillontablet met 250 ml water. Voeg de bouillon en de room toe aan de pan en laat even doorkoken. Voeg de gehaktballetjes toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.

4. Verwarm de andere helft van de boter in een koekenpan en bak in 8 à 10 minuten de aardappelpartjes mooi goudbruin. Serveer met de stroganoff en garneer met grof gehakte peterselie.

Variatietip:
Je kunt de aardappels eenvoudig vervangen voor pasta of rijst.

Ingrediënten

– 500 g rundergehakt
– 400 g aardappelpartjes met schil
– 2 rode paprika’s
– 400 g champignons
– 1 runderbouillonblokje
– 200 ml kook- of slagroom
– 1 blikje tomatenpuree à 70 g
– 1 ei
– 1 grote ui
– 2 tenen knoflook
– 1 rode peper
– 2 tl Paprikapoeder
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Italiaans
– 3 g verse peterselie
– 50 g boter