Sweet Chili Pad Thai

Geniet van een smaakvolle Sweet Chili Pad Thai! De rijstnoedels worden op smaak gebracht met een sweet chili saus, wat zorgt voor een lekkere zoete en lichte pit. Voeg daar gebakken shiitake, knapperige bospeen, frisse taugé en een vleugje limoen aan toe en top het geheel af met cashewnoten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de shiitake, bospeen en bosui in plakken. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in halve ringen.
  2. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijstnoedels volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af.
  3. Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak de shiitake, bospeen, bosui, taugé en de helft van de rode peper voor 5 minuten. Voeg de rijstnoedels, Verstegen Guilt Free – Sweet Chili saus, limoenrasp en limoensap toe en roer door.
  4. Verdeel de rijstnoedels over de borden en garneer met de cashewnoten en de resterende rode peper.

 

Variatietip
Hoeft de Pad Thai niet vegetarisch te zijn? Voeg kipblokjes toe! Bak deze eerst en voeg vervolgens met de groenten toe.  

Ingrediënten

– 125 g shiitake
– 300 g bospeen
– 3 stengels bosui
– 1 rode peper
– 1 limoen
– 400 g rijstnoedels
– 2 el zonnebloemolie
– 100 g taugé
– 2 el Verstegen Guilt Free – Sweet Chili saus
– 80 g ongezouten cashewnoten

Benodigdheden

-n.v.t.