Deze tarte tatin van wortel en paddenstoelen is perfect als bijgerecht of voorgerecht. Bak ongeveer 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is. Snijd dit in punten en serveer met een dot crème fraîche en geplukte dille.
1. Schil de wortelen en snijd over de lengte door de helft, dikkere exemplaren in vieren.
2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de wortelen in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en dep droog.
3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin, breng op smaak met een snuf zout. Laat in een zeefje afkoelen.
4. Verwarm de oven op 180 °C. Vet een ovenschaal in met de boter en strooi de suiker over de bodem. Leg de wortelen er op, bestrooi met Kervel en Dragon en leg de uitgelekte paddenstoelen er op. Dek af met het bladerdeeg. Stop de randjes van het bladerdeeg in naar binnen en snijd in het midden een kruisje, zodat stoom kan ontsnappen.
5. Bak ongeveer 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is.
6. Snijd in punten en serveer met een dot crème fraîche en geplukte dille.