Kies vanavond voor een smaakvol Tex-Mex gerecht en maak deze heerlijke fajita’s met tempeh! Gecombineerd met frisse rode kool, knapperige paprika’s en romige avocado wordt het een kleurrijke maaltijd vol smaak. Serveer met een licht pittige salsa en een vleugje limoen voor een perfecte balans tussen fris, hartig en kruidig.
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in repen.
2. Snijd de tempeh in plakken en marineer met de helft van de Chunky Tex-Mex Salsasaus.
3. Hak ondertussen de koriander grof. Rasp de schil van de helft van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Snijd de resterende limoen in partjes. Laat de zwarte bonen uitlekken.
4. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de tempeh. Voeg de paprika en zwarte bonen toe en bak in 5 minuten gaar.
5. Bereid de wraps volgens de beschrijving op de verpakking in de oven. Meng ondertussen de rode kool met het limoensap en limoenrasp.
6. Verdeel het tempeh mengsel met de groenten over de wraps en verdeel de rode kool en avocado erover. Garneer met de koriander en serveer met de resterende Chunky Tex-Mex Salsasaus en limoenpartjes.
Variatietip
Vervang de tempeh door kipreepjes wanneer het gerecht niet vegetarisch hoeft te zijn.
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 avocado
– 395 g tempeh
– 3 el Verstegen Guilt Free – Chunky Tex-Mex Salsasaus
– 3 takken koriander
– 2 limoenen
– 200 g zwarte bonen
– 2 el olijfolie
– 8 kleine wraps
– 200 g gesneden rode kool