Traditionele hutspot met rookworst

De traditionele aardappelstamppot met peen en uien, genaamd hutspot! Een recept zoals je het kent van vroeger. Lekker met rookworst.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd deze in vieren. Snijd de winterpeen in blokken en de uien in halve ringen.

2. Vul een ruime pan met de aardappelen, winterpeen en uien. Vul deze met water, tot de groenten net onder staan. Voeg eventueel naar smaak zout toe. Kook voor circa 20 minuten, tot de aardappels beetgaar zijn.

3. Bereid ondertussen de rookworsten volgens aanwijzing op de verpakking.

4. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen, winterpeen en ui naar voorkeur grof of fijn.

5. Voeg de melk, boter en Mix voor Hutspot toe.

6. Verdeel de stamppot en de rookworsten over de borden.

Variatietip:
Hutspot is ook erg lekker met uitgebakken spekjes, zelfgemaakte hachée, Hollandse gehaktbal met jus of klapstuk.

Ingrediënten

– 2 rookworsten naar keuze
– 1 kg aardappelen
– 700 g winterpeen
– 2 grote uien à 250 g totaal
– 50 ml melk
– 50 g boter
– 1 zakje Mix voor Hutspot