Trifle met steranijs, stoofperen, cantuccinicrumble en mascarponeroom
  • Space
Space

Trifle met steranijs

Wil je een lekker en bijzonder gerecht op tafel zetten? Maak dan deze prachtige trifle klaar. Makkelijk om te maken en binnen 20 minuten klaar. Dit is echt een plaatje om naar te kijken en gegarandeerd een hit met heerlijke ingrediënten!

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze

1. Schil de stoofperen en voeg toe aan een grote pan met de rode wijn, basterdsuiker, Steranijs en Kaneel. Verhit op middelhoog vuur en laat 2 tot 3 uur zacht koken.

2. Klop de mascarpone samen met de slagroom en suiker los totdat er een dikke en gladde massa ontstaat.

3. Maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Er mogen grotere stukken in blijven, dus maal niet te fijn.

4. Snijd de stoofperen in plakken. Maak lagen in glazen. Begin met een laag mascarponeroom, strooi wat cantuccini crumble overheen en verdeel wat stoofperen over deze laag. Herhaal weer met een laag mascarpone, cantuccini crumble en maak af met bramen, rode bessen en stoofperen.

Ingrediënten

- 1 kg stoofperen
- 750 ml rode wijn
- 50 g basterdsuiker
- 2 Steranijs
- 1 st Kaneel
- 500 g mascarpone
- 500 ml slagroom
- 100 g suiker
- 2 pakken cantuccini
- 100 g bramen
- 50 g rode bessen

Benodigdheden

- Keukenmachine
- Staafmixer