Turks brood gevuld met shoarma

Maak eens dit Turks brood gevuld met shoarma, champignons en puntpaprika. Heerlijk om het weekend mee te beginnen of af te sluiten. Serveer het brood ook eens op een verjaardagsfeest.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, zoals aangegeven op de verpakking van het brood.
  2. Snijd de rode uien in grove blokjes, de champignons in schijfjes. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  3. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de rode uien tot ze glazig zijn. Voeg hier de varkensreepjes, de champignons en de Mix voor Shoarma 100% natuurlijk aan toe. Bak in circa 5 minuten de varkensreepjes goudbruin. Voeg als laatste de puntpaprika’s toe en bak mee voor 2 minuten.
  4. Snijd het brood in zijn geheel horizontaal open en verdeel het shoarma mengsel over het brood. Strooi de geraspte kaas over het mengsel. Plaats de bovenkant van het brood op het shoarmamengsel en bak het gevulde Turkse brood in circa 10 minuten af in een voorverwarmde oven.
  5. Snijd het brood in 4 of 8 punten. Serveer het gevulde brood met knoflooksaus.

Variatietip
Vul ook eens een groentebroodje of een tortilla met shoarma.

Ingrediënten

– 1 Turks brood
– 2 rode uien
– 250 g champignons
– 2 puntpaprika’s
– 400 g varkensreepjes (ongekruid)
– 1 zakje Mix voor Shoarma 100% natuurlijk
– 2 el olijfolie
– 100 g geraspte kaas