Op zoek naar een traktatie? Kies voor puddingbrood! Het heeft iets weg van wentelteefjes, maar dan in het groot en uit de oven. Het is eenvoudig te maken en heerlijk als dessert. In dit recept kiezen we voor brioche brood, wat we weken in de warme aroma’s van vanille en aftoppen met knapperige hazelnoten, frisse appels en melkchocolade. Klinkt verrukkelijk toch?
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brioche brood in plakken en halveer. Hak de melkchocolade grof. Snijd 2/3 van de appels in blokken van 1 cm. Snijd de overige appel in halve maantjes.
2. Halveer de Vanille en schraap het merg eruit. Verwarm een pan met melk en roer het merg en de Vanille erdoorheen. Laat dit 5 minuten trekken op laag vuur en haal de Vanille uit de melk.
3. Meng de vanillemelk, eieren, suiker, melkchocolade, hazelnoten en appelblokjes door het brioche brood en verdeel dit over een bakvorm.
4. Leg de appelplakjes boven op het puddingbrood en plaats in 15 minuten in de oven.
5. Haal het puddingbrood uit de oven laat dit 10 minuten afkoelen voor serveren.
Variatietip:
Heb je een notenallergie? Vervang de hazelnoten door rozijnen. Laat deze eerst 10 minuten weken in lauwwarm water.
– 600 g brioche brood
– 100 g melkchocolade
– 3 appels
– 1 Vanille
– 450 ml melk
– 4 eieren
– 50 g suiker
– 70 g hazelnoten
– Bakvorm