Vanillevla cupcakes met nootmuskaat topping - Verstegen
  • Space
Space

Vanillevla cupcakes met nootmuskaat topping

Lekker bakken met Pasen! Deze vanillevla cupcakes passen daar natuurlijk super goed bij. De topping geef je een heerlijke twist met nootmuskaat. Met dit recept maak je 20 heerlijke warme cupcakes.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 20 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Bakken Nagerecht

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Klop de eieren met suiker, merg uit het Vanillestokje en zout tot een schuimige massa met een mixer.

  3. Voeg de zonnebloemolie, vanillevla, bloem, bakpoeder en Nootmuskaat gemalen toe en mix het tot een glad beslag. Giet het beslag in cupcake vormpjes.

  4. Let op: het is een dun beslag dus zet de papieren vormpjes in een metalen cupcakevorm.

  5. Bak de cupcakes 20 tot 25 minuten, tot een satéprikker er droog uitkomt.

  6. Maak ondertussen de botercreme door de bloem in een sauspannetje te doen en op laag vuur, al roerende, de melk toe te voegen. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Blijven roeren tot het begint te binden, laat nog een paar minuten rustig gaar worden. Doe in een kommetje, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast om af te koelen. Klop de boter met poedersuiker luchtig en wit, voeg dan het afgekoelde bloemmengsel toe. Klop tot een luchtige crème en doe in een spuitzak.

  7. Spuit de botercrème op de afgekoelde cupcakes en bestrooi met Nootmuskaat gemalen.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:
• 3 eieren
• 175 g kristalsuiker
• 1 Vanillestokje
• snufje zout
• 150 ml zonnebloemolie
• 200 g vanillevla
• 220 g bloem
• 16 g bakpoeder (1 zakje)
• 1 tl Nootmuskaat gemalen

Voor de topping:
• 50 g bloem
• 250 ml melk
• 250 g ongezouten boter op kamertemperatuur
• 250 g poedersuiker
• 1 el Nootmuskaat gemalen

Benodigdheden

Mixer
Papieren cupcake vormpjes
Muffinvorm