Varkenshaas spiezen met mango en satésaus

Maak smaakvolle spiezen van zoet gemarineerd varkensvlees in combinatie met mango en paprika. De zoete marinade maak je zelf van ingrediënten die je vaak al in de voorraadkast hebt staan, lekker makkelijk! Heerlijk met de romige en volle smaak van satésaus en de friszure salade met een pittig randje.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Maak de marinade door de World Spice Blends – Garam Masala te mengen met de ketjap, sojasaus, UienpoederKnoflookpoeder en olie. Roer het geheel goed door elkaar. Snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 1,5 cm bij 4 cm. Leg in de marinade.

2. Schil de mango en snijd deze samen met de paprika’s in grove stukken. Rijg afwisselend een stuk paprika, mango en varkenshaas aan de spies. Herhaal dit 3 keer of totdat de spies vol is.

3. Snijd de komkommer en radijs in plakjes en de rode ui en rode peper in dunne ringen. Pluk de blaadjes munt en peterselie van de takjes en hak de blaadjes fijn. Voeg alles samen en meng de salade goed door elkaar.

4. Maak een dressing door de azijn met het citroensap en de honing te mengen. Schenk de dressing, net voor het serveren, over de salade.

5. Bak de varkenshaas spiezen in ongeveer 10 min. gaar op de barbecue of in een grillpan op middelhoog vuur. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de varkenshaas spiezen met de salade en Satésaus (kant-en-klaar).

* recept is ontwikkeld door Eatertainment

Ingrediënten

– 2 tl World Spice Blends – Garam Masala
– 2 tl ketjap
– 2 tl sojasaus
– 2 tl Uienpoeder
– 1 tl Knoflookpoeder
– 4 tl zonnebloemolie
– 2 varkenshazen
– 1 mango
– ½ gele paprika
– ½ rode paprika
– ½ komkommer
– 100 gr radijs
– ½ rode ui
– ½ rode peper
– 2 takjes verse munt
– 4 takjes verse peterselie
– 2 el azijn
– Sap van 1 citroen
– 1 el honing
– 250 g Satésaus (kant-en-klaar)

Benodigdheden

– 6 spiezen