Vega Cajun burger met mango en koolsla

Deze vega cajun burger bereiden we met vegetarisch gehakt en heerlijke cajun kruiden en serveren we op geroosterde krokante Italiaanse broodjes. Afgemaakt met veldsla, mango, koolsla, komkommerslieren en natuurlijk om niet te vergeten: mayonaise!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Meng het vegetarische gehakt met de eieren, paneermeel en 3 tl World Spice Blend – Cajun. Vorm 4 burgers ter grootte van een Italiaanse bol. Verhit de olie in een pan en bak de burger 5 minuten per kant.

2. Snijd de kool met een mandoline in dunne plakken. Als je geen mandoline hebt kun je hiervoor een scherp mes gebruiken. Snijd de plakken kool in repen en meng met de peen en de yoghurt tot een koolsla. Schil de mango, snijd het vruchtvlees eraf langs de pit en snijd in lange plakken. Schaaf de komkommer met de mandoline of kaasschaaf tot lange slierten.

3. Snijd de Italiaanse bollen doormidden. Verhit de boter in de pan en rooster de bollen 1 minuut. Meng de mayonaise en de resterende World Spice Blend – Cajun tot een saus.

4. Verdeel de mayonaise over de geroosterde Italiaanse bollen, gevolgd door de veldsla, mango, hamburger, koolsla en komkommerslierten. Serveer met de chips.

Ingrediënten

– 600 g vers vegetarisch gehakt
– 2 eieren
– 80 g paneermeel
– 4 tl World Spice Blend – Cajun
– 1 el olijfolie
– 150 g witte kool
– 50 g peen julienne
– 2 el halfvolle yoghurt
– 1 mango
– 4 mini komkommers
– 4 Italiaanse bollen
– 10 g roomboter, ongezouten
– 4 el mayonaise
– 100 g veldsla
– 50 g naturel chips

Benodigdheden

– Mandoline