Vega hotdog met Chimichurri en koolsla

Hoe lekker zien deze vega hotdogs eruit? De broodjes hotdog zijn niet alleen heerlijk, maar het mooie eraan is dat ze ook nog eens vega zijn! De broodjes worden gevuld met vega hotdog, chimichurri koolsla, peppadews, augurk en rode ui en gegarneerd met sriracha mayonaise. Genoeg smaken dus!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de witte kool met een mandoline in dunne plakken en snijd vervolgens in zeer fijne repen. Meng de kool met 2 el olijfolie en World Spice Blend – Chimichurri tot een koolsla. Pel de rode ui, snijd met een mandoline in plakken en daarna in halve ringen. Geen mandoline? Snijd dit dan met een scherp mes. Snijd de peppadews doormidden en de augurken in plakken. Meng de mayonaise met de sriracha tot een sriracha mayonaise.

2. Verhit de resterende olie in de pan en bereid de vegetarische hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Snijd de hotdog broodjes bovenop in de lengte open en verdeel over ieder broodje een hotdog en een eetlepel koolsla. Garneer met de srirachamayonaise. Maak eventueel een spuitzakje van bakpapier waarmee je de mayonaise op de broodjes kunt spuiten. Verdeel daarna de peppadews, augurk en rode ui over de hotdogs. Serveer met de resterende sriracha mayonaise en resterende World Spice Blend – Chimichurri.

Ingrediënten

– 100 g witte kool
– 3 el olijfolie
– 2 ½ tl World Spice Blend – Chimichurri
– ½ rode ui
– 4 peppadews uit pot
– 2 kleine augurken
– 5 el mayonaise
– 2 tl sriracha
– 4 vegetarische hotdogs
– 4 hotdog broodjes

Benodigdheden

– Mandoline