Serveer de vega jackfruit stoof bijvoorbeeld met aardappelpuree of geroosterde aardappels.
1. Spoel de jackfruit af en snijd of scheur in kleinere stukjes. Hussel de stukjes jackfruit in een kom met de bloem.
2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes jackfruit rondom bruin. Haal uit de pan en leg op een bord.
3. Snijd de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de wortel en bleekselderij in blokjes.
4. Verhit een beetje olie in een braadpan en bak de ui zacht. Voeg knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak een paar minuten mee. Doe de tomatenpuree erbij met mosterd, appelstroop, Laurier, Kaneel en Kruidnagel en roer goed door.
5. Meng de jackfruit erdoor en zet het geheel onder met groentebouillon. Laat op laag vuur zo’n 30 minuten koken tot alle groenten zacht zijn.
6. Breng op smaak met Zwarte peper en Zeezout.
– 1 blik jackfruit á 500 gram (let op; jonge jackfruit en niet op siroop!)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 winterwortels
– 2 stengels bleekselderij
– 1 blikje tomatenpuree á 70 gram
– 400 ml groentebouillon
– 2 el bloem
– 2 Laurierblaadjes
– Kaneelstokje
– 3 Kruidnagels
– 2 el appelstroop
– 1 tl mosterd
– Olijfolie
– Zwarte peper
– Zeezout