Vega poké bowl met gemarineerde tofu

De poké bowl komt van oorsprong uit Hawaii en is al een tijdje populair in Nederland. Deze vegetarische variant bestaat uit gemarineerde tofu en heerlijke zeewiersalade. Met de blend voor Poké Bowl maakt deze vega poké helemaal bowl af.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijstazijn over de rijst en laat afkoelen.

2. Laat de tofu uitlekken en dep zo veel mogelijk vocht uit het blok met keukenpapier. Snijd de tofu in blokken van 1 bij 1 cm. Meng de gembersiroop, sojasaus en 1 el World Spice Meal – Poké Bowl tot een marinade. Voeg de tofu toe aan de marinade en laat 15 minuten staan. Verhit de olie in een pan en bak de tofu in 10 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

3. Snijd ondertussen de komkommers in plakken, snijd de winterpenen met een dunschiller in linten en knip de tuinkers los.

4. Verdeel de rijst over de kommen gevolgd door de tofu, komkommer, wortellinten en de zeewiersalade. Maak af met de wasabi mayonaise, tuinkers en resterende World Spice Meal – Poké Bowl.

Ingrediënten

– 400 g sushirijst
– 2 el rijstazijn
– 375 g tofu naturel
– 1 el gembersiroop
– 3 el sojasaus
– 2 el World Spice Meal – Poké Bowl
– 1 el zonnebloemolie
– 4 mini komkommers
– 1 grote winterpeen
– 20 g tuinkers
– 125 g zeewiersalade
– 3 el (vegan) wasabi mayonaise

Benodigdheden

– Dunschiller