Deze vegan bloemkoolpizza is perfect voor een snelle maaltijd op een drukke dag. De paprika kruiden zorgen ervoor dat de pizzasaus een vollere smaak krijgt, terwijl de oregano en basilicum een Italiaans accent geven aan de artisjokken.
1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de paprika’s in repen van 1 cm en verwijder de zaadlijst. Pel en halveer de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de artisjokharten in kwarten.
2. Verdeel de Basilicum en de helft van de Oregano over de artisjokharten.
3. Meng de Paprikapoeder (mild) met de pizzasaus en verdeel dit over de pizzabodems. Beleg de pizzabodems met de artisjokharten, rode ui, paprika en olijfplakjes.
4. Plaats de pizzabodems 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Garneer de pizza’s met de overige Oregano en serveer.
Variatietip:
Voeg wanneer de pizza niet vegan hoeft te zijn burrata toe.
– 2 gele paprika’s
– 2 rode uien
– 300 g artisjokharten
– 1 tl Basilicum
– 2 tl Oregano
– 1 tl Paprikapoeder (mild)
– 250 g pizzasaus
– 4 st bloemkool pizzabodems
– 100 g olijfplakjes