Vegan pindacurry met sperziebonen

Deze vegan pindacurry is op smaak gebracht met o.a. kerriepoeder en gemberpoeder. Deze kruiden geven een licht pittige, kruidige smaak. Een heerlijk recept met sperziebonen, zwarte bonen en aardappels. Erg lekker met naanbrood "on the side".

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de rode ui en hak de knoflookteentjes fijn. Halveer de sperziebonen en snijd de aardappel in blokjes.

2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de KerrieGember (gemalen)Komijnzaad (gemalen) en Kaneel (gemalen) toe en bak 2 minuten mee.

3. Voeg de sperziebonen en blokjes aardappel toe, samen met de Satésaus (kant-en-klaar) en tomatenpuree. Roer alles goed om, giet de groentebouillon erbij en laat met de deksel erop op laag vuur ongeveer 15 minuten koken, tot de aardappel gaar is.

4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de zwarte bonen uitlekken.

5. Meng als laatste de zwarte bonen door de curry en verwarm deze even mee en breng eventueel op smaak met Zeezout en Zwarte peper. Roer een beetje kokosmelk door de curry en serveer met de rijst.

Variatietip:
Serveer de pindacurry met naanbrood.

Ingrediënten

– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 el Kerrie
– 300 g sperziebonen
– ½ el Gember (gemalen)
– 200 g vastkokende aardappels
– ½ el Komijnzaad (gemalen)
– ½ el Kaneel (gemalen)
– 2 el zonnebloemolie
– 100 g Satésaus (kant-en-klaar)
– 140 g tomatenpuree
– 200 ml groentebouillon
– 300 g rijst
– 130 g zwarte bonen
– 50 ml kokosmelk
Zeezout, naar smaak
Zwarte peper, naar smaak