Vegan pindacurry met aardappels en zwarte bonen, lekker met naanbrood
  • Space
Space

Vegan pindacurry met sperziebonen

Deze pindacurry is op smaak gebracht met o.a. kerriepoeder en gemberpoeder. Deze kruiden geven een licht pittige, kruidige smaak. Een heerlijk recept met sperziebonen, zwarte bonen en aardappels. Erg lekker met naanbrood "on the side".

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Snipper de rode ui en hak de knoflookteentjes fijn. Halveer de sperziebonen en snijd de aardappel in blokjes.

  2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de Kerriepoeder, Gember, Komijn en Kaneel toe en bak 2 minuten mee.

  3. Voeg de sperziebonen en blokjes aardappel toe, samen met de Satésaus en tomatenpuree. Roer alles goed om, giet de groentebouillon erbij en laat met de deksel erop op laag vuur ongeveer 15 minuten koken, tot de aardappel gaar is.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de zwarte bonen uitlekken.

  5. Meng als laatste de zwarte bonen door de curry en verwarm deze even mee en breng eventueel op smaak met zout en peper. Roer een beetje kokosmelk door de curry en serveer met de rijst.


Variatietip
Serveer de pindacurry met naanbrood.

Ingrediënten

• 1 rode ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 el Kerriepoeder
• 300 g sperziebonen
• ½ el Gemberpoeder
• 200 g vastkokende aardappels
• ½ el Komijn gemalen
• ½ el Kaneel gemalen
• 2 el zonnebloemolie
• 100 g Satésaus
• 140 g tomatenpuree
• 200 ml groentebouillon
• 300 g rijst
• 130 g zwarte bonen
• 50 ml kokosmelk
• zout en peper, naar smaak