Vegan poké bowl

Deze vegan poké bowl zit boordevol groenten, zoals edamame boontjes, snoeptomaten, geraspte wortel, avocado en komkommer. Dit heerlijke vegetarische gerecht is op smaak gebracht met de World Spice Meals – Poké Bowl.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Laat de sushirijst een kwartier wellen in koud water. Spoel de rijst om en voeg 300 ml water toe. Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook de sushirijst in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.

2. Meng in een kom de azijn en de suiker goed door elkaar. Schep dit mengsel vervolgens door de sushirijst wanneer deze gaar is. Laat de sushirijst daarna volledig afkoelen.

3. Giet de kikkererwten af en spoel ze om. Laat de kikkererwten uitlekken. Halveer de snoeptomaten, snijd de avocado in plakjes. Snijd de komkommer in partjes.

4. Verdeel de sushirijst over 2 kommen. Verdeel vervolgens de groenten over de rijst en strooi per bowl 3 theelepels World Spice Meal – Poké Bowl overheen.

Variatietip:
Optioneel kun je gebruik maken van bruine rijst, zilvervliesrijst of quinoa in plaats van sushirijst. Breng de vegan poké bowl eventueel verder op smaak door er een beetje sojasaus aan toe te voegen.

Ingrediënten

– 150 g sushirijst (optioneel: bruine rijst, zilvervliesrijst of quinoa)
– 75 g edamame boontjes
– 75 g snoeptomaten
– 50 g geraspte wortel
– 1 klein blikje kikkererwten (200 g)
– ½ avocado
– ¼ komkommer
– 1 el azijn
– 1 el suiker
– 3 tl World Spice Meal – Poké Bowl