Vegetarische gado gado met satésaus en seroendeng

Gado gado is een heerlijk groentegerecht uit de Indonesische keuken. Onze Satésaus Hot is een echte smaaktoevoeging aan dit gerecht. Het geeft de knapperige groente net wat meer pit. Een heerlijk vegetarisch gerecht dat je zeker een keer geprobeerd moet hebben!

  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Breng water aan de kook in een ruime pan en kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de witte kool en taugé toe, haal de groente uit het water en laat uitlekken.

2. Kook de eieren in 7 minuten zacht, laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Snijd ondertussen de rode peper in dunne ringen.

3. Snijd de komkommer in dunne plakken en marineer met de azijn, poedersuiker, het water en de chilipeper.

4. Verwarm de Verstegen Satésaus-Hot (kant-en-klaar) volgens de beschrijving op de verpakking.

5. Verdeel de gekookte groente over de borden, snijd de eieren in kwarten. Verdeel de Verstegen Satésaus-Hot (kant-en-klaar)  en de eieren over de groentes. Serveer met de zoetzure komkommer, seroendeng en cassave kroepoek.

Tip: minder pittig? Haal de rode peper uit het recept.

Variatietip:
Wil je dit gerecht vegan maken? Vervang dan de eieren door 200 gram gebakken tempeh.
Voeg kippendij toe aan het gerecht, wanneer het gerecht niet vegetarisch hoeft te zijn. Snijd de kippendij in stukken van 2cm. Bak deze vervolgens in een pan met 1 el zonnebloemolie in 8 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

– 400 g sperziebonen
– 200 g gesneden witte kool
– 100 g taugé
– 4 eieren / 200 g tempeh
– ½ rode peper
– 200 g komkommer
– 2 el witte wijnazijn
– 1 el poedersuiker
– 2 el water
– 4 cups Satésaus-Hot (kant-en-klaar)
– 80 g seroendeng
– 75 g cassave kroepoek