Vegetarische gemakbal spies

Voeg kleur toe aan de borrel met deze vegetarische gemakbal spies! Met gegrilde groenten als courgette, champignons en rode ui en de gemakballen zijn deze spiezen onwijs lekker. Serveer de gemakbal spiezen met de tomato ketchup om het borrelgerecht compleet te maken.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

1. Snijd de courgette in dikke halve plakken en de champignons in parten. Pel de rode ui en snijd in kwarten.

2. Bereid de Kneed en Klaar Gemakballen – Klassiek gekruid volgens de beschrijving op de verpakking, maar bak deze niet.

3. Hak de platte peterselie fijn en meng met de olijfolie, Zwarte Peper en Zeezout. Verdeel over de courgette, champignons en rode ui.

4. Rijg de courgette, rode ui, gemakballen en champignons aan de satéspiezen.

5. Verwarm een grillpan en gril de gemakbal spiezen om en om 9 minuten. Serveer de gemakbal spiesen met de Guilt Free – Tomato Ketchup.

Variatietip
Vervang wanneer het gerecht niet vegetarisch hoeft te zijn de gemakballen door kant en klare gehaktballen.

Variatietip
Voeg eventueel overgebleven groenten van de avond ervoor toe aan de gemakbal spies.

Ingrediënten

– 200 g courgette
– 150 g champignons
– 1 rode ui
– 1 zakje Kneed en Klaar Gemakballen – Klassiek gekruid
– 2 takken platte peterselie
– 2 el olijfolie
– ½ tl Zwarte peper
– ½ tl Zeezout
– 3 el Guilt Free – Tomato Ketchup

Benodigdheden

– 8 satéspiezen
– Grillpan