Een goedgevulde lasagne met lekker veel groenten! Deze courgette lasagne is een voedzaam alternatief voor de klassieke lasagne. De dunne courgette plakken vervangen de traditionele lasagnebladen en zorgt voor je extra portie groenten. De zelfgemaakte tomatensaus, op smaak gebracht met heerlijke lasagne kruiden, maak je in een handomdraai!
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de courgette in plakken van 0,5 cm op een mandoline of kaasschaaf. Pel en snijd de knoflook en ui fijn.
2. Snijd de aubergine en paprika in blokken van 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukken van 0.5 cm. Verdeel de courgetteplakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 10 minuten intrekken en dep droog. Gril de courgette 8 minuten in de oven.
3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de aubergine, paprika, bleekselderij en groene olijven toe en bak 6 minuten.
4. Snijd de trostomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en pureer met de World Spice Meal – Lasagne en ½ van de basilicum met behulp van een staafmixer tot een saus. Voeg toe aan de pan met groenten en laat dit 2 minuten zachtjes koken.
5. Verdeel 1/4 van de courgette plakken over de bodem van de ovenschaal en verdeel hier 1/3 van de groentesaus overheen. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met een laag courgette. Verdeel de geraspte kaas over de courgette lasagne. Plaats de lasagne 20 minuten in de oven en bak gaar.
6. Ris ondertussen de blaadjes van de overige basilicum. Haal de lasagne uit de oven, garneer met de basilicumblaadjes en serveer.
Variatietip:
Wil je de lasagne veganistisch maken? Vervang de geraspte kaas door plantaardige mozzarella en verdeel deze over de bovenste laag van de courgette lasagne.
– 3 courgettes
– 2 tenen knoflook
– 2 uien
– 1 aubergine
– 1 gele paprika
– 3 stengels bleekselderij
– 1 el olijfolie
– 100 g groene olijven plakken
– 400 g tros tomaten
– 2 el World Spice Meal – Lasagne
– 3 takken basilicum
– 100 g geraspte belegen kaas
– Mandoline of kaasschaaf
– Staafmixer