Een snelle vegetarische pizza! Deze vegetarische pizza met mozzarella en gegrilde groenten is ideaal als makkelijke maaltijd of als hapje bij de borrel.
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en de rode ui in halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de mozzarella in halve plakjes.
2. Verhit een steelpan met 1 el olijfolie. Voeg de gezeefde tomaten en 1 tl van de World Spice Blend – Napoli toe. Roer op laag vuur voor circa 2 à 3 minuten zachtjes door.
3. Meng ondertussen in een grote kom met 2 el olijfolie met rest van de World Spice Blend – Napoli. Voeg de paprika’s, rode ui en courgette toe en meng goed, zodat het mengsel verdeeld is over alle groenten.
4. Rol het pizzadeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de pizza met de tomatensaus en beleg met de halve plakjes mozzarella. Verdeel de groenten over de mozzarella. Bak het geheel voor circa 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.
– 1 rol vers pizzadeeg
– 1/2 rode paprika
– 1/2 gele paprika
– 1/2 courgette
– ½ rode ui
– 1 bol mozzarella
– 150 g gezeefde tomaten (pak)
– 3 tl World Spice Blend – Napoli
– 3 el olijfolie
– Bakplaat
– Bakpapier