Vegetarische poké bowl met couscous, gebakken tempeh en mango - Verstegen
  • Space
Space

Vegetarische poké bowl met couscous, gebakken tempeh en mango

Maak deze heerlijke vegetarische poké bowl met couscous, gebakken tempeh, rode kool en edamame boontjes. De couscous breng je eenvoudig op smaak met de Spice Blend voor Vega - Couscoussalade en je maakt een heerlijke dressing met Illie Billie Sweet Chili zonder toegevoegde suikers en zoetstoffen. Door de mango geef je de salade een verrassende twist.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht Lunch Salade

Bereidingswijze


  1. Doe de couscous in een kom en meng met de Spice Blend voor Vega - Couscoussalade. Giet het kokende water over de couscous heen. Dek af met een bord of deksel en laat staan voor een paar minuten. Snijd in de tussentijd de tempeh en de mango in blokjes, de rode kool in reepjes en de komkommer in kleine blokjes.

  2. Maak een dressing van de veganaise en Illie Billie Sweet Chili en zet apart.

  3. Meng de blokjes tempeh met de sojasaus. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gemarineerde tempeh goudbruin in de olijfolie.

  4. Verdeel de couscous over 2 ruime kommen. Maak vervolgens de bowls verder op door de gebakken tempeh, mango, rode kool, komkommer en sojaboontjes over de kommen te verdelen.

  5. Serveer de vega pokébowl met Sesamzaad en de dressing.

Ingrediënten

• 100 g volkoren couscous
• 3 tl Spice Blend voor Vega - Couscoussalade
• 150 ml kokend water
• 150 g tempeh, in blokjes
• 150 g mango, in blokjes
• 100 g rode kool, in reepjes
• ½ komkommer, in kleine blokjes
• 4 el veganaise
• 2 el Illie Billie Sweet Chili
• 1 el olijfolie
• 2 el sojasaus
• 100 g edamame boontjes
• 1 el Sesamzaad