Vegetarische risotto van quinoa - Verstegen
  • Space
Space

Vegetarische risotto van quinoa

Een pittige vegetarische risotto van quinoa. Lekker met bonen, maïs en cheddar.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Spoel de quinoa af onder koud water. Snipper de sjalotten en plet de knoflook. Snijd de kastanjechampignons in vieren. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander fijn. Spoel de zwarte en cannellini bonen af onder koud water en laat uitlekken.

  2. Fruit de sjalot en knoflook glazig in de olijfolie. Bak de kastanjechampignons en paprika kort mee. Voeg de quinoa toe en blus af met de groentebouillon.

  3. Roer af en toe in de pan tot de bouillon verdampt is en de quinoa gaar.

  4. Meng de Liquid Spice Blend - Latin Smokey Paprika door de risotto en voeg de bonen en maïs toe.

  5. Verwarm kort door tot alle ingrediënten warm zijn. Garneer met koriander en cheddar.


Variatietip
Voeg ook eens zuidvruchten en/of noten toe.

Ingrediënten

- 300 g quinoa
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 250 g kastanjechampignons
- 15 g verse koriander
- 2 el (olijf)olie
- 600 ml groentebouillon
- 4 el Liquid Spice Blend - Latin Smokey Paprika
- 200 g zwarte bonen
- 175 g cannellini bonen
- 150 g mais
- 100 g geraspte cheddar