Vegetarische shakshuka met zoete aardappel

Deze overheerlijke vegetarische shakshuka is een gerecht van ei in tomatensaus. De saus bevat allerlei verschillende soorten groenten, zoals zoete aardappel, prei, aubergine en tomaten. Het gerecht bevat wel 350 gram groenten per persoon. De shakshuka is op smaak gebracht met de World Spice Blend - Harissa.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de ui. Snijd de prei in reepjes en de aubergine en aardappels in blokjes van circa 1,5 cm. Verhit een pan met olie en bak hierin de aubergine bruin. Voeg hier de zoete aardappel en ui aan toe en bak dit circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de World Spice Blend – Harissa hieraan toe en gaar in circa 4 minuten.

2. Maak 4 kuiltjes in de saus voor de eieren. Tik een ei in een kopje en giet het ei in een kuiltje. Sluit de pan met een deksel en serveer als de eieren gestold zijn.

Ingrediënten

– 200 g zoete aardappel
– 2 el olijfolie
– 2 prei
– 1 aubergine
– 1 blik tomatenblokjes à 400 g
– World Spice Blend – Harissa naar smaak
– 1 rode ui
– 4 eieren