Verse springrolls met hoisin-satésaus

Heerlijke verse springrolls gevuld met rijstvermicelli, komkommer, wortel, tauge, bosui en avocado. Serveer de springrolls met een hoisin-satésaus. Met dit recept maak je 4 verse springrolls. Snijd ze ook eens door midden, zodat je 8 halve hebt om van te smullen.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks, Voorgerecht

Bereidingswijze

1. Kook de rijstvermicelli gaar, spoel koud af en meng met de sesamolie.

2. Snijd de komkommer en avocado in dunne reepjes en snijd de bosui in kleine ringetjes.

3. Neem een schaal ter grootte van de rijstvellen en vul met een laagje heet water. Leg een rijstvel er in, laat 10 tot 15 seconden zacht worden en leg op een bord of plank.

4. Leg in het midden van het rijstvel een handje vermicelli, avocado, wortel, komkommer, taugé en bosui. Bestrooi met verse koriander en/of verse munt. Zorg dat er aan beide zijkanten van het rijstvel 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol van onderaf op tot een rolletje. Herhaal dit met alle rijstvellen.

5. Maak een sausje van de hoisinsaus en de Satésaus. Garneer de verse springrolls met Sesamzaad en serveer.

Ingrediënten

– 50 g rijstvermicelli of soe-oen (van mungbonen)
– 1 el sesamolie
– 0,5 komkommer
– 1 avocado
– 3 bosuitjes
– 8 vellen rijstpapier
– 50 g geraspte wortel (julienne)
– 50 g taugé
– 3 takjes verse koriander
– 4 takjes verse munt
– 50 g hoisinsaus
– 75 g Satésaus
– 1 el Sesamzaad