Van het woord ‘romig’ gaat het water je al in de mond lopen. Dit heerlijke gerecht komt uit de oven en is bereid met verschillende soorten vis en een roomsaus. Een leuk gerecht om te delen aan tafel en heerlijk om met wat brood te serveren om in de saus te dippen!
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Pel en snipper de ui. Snijd de winterpenen in blokjes en de prei in halve ringen.
3. Verhit een pan met de olie en bak de ui, winterpenen en prei voor 5 minuten op middelhoog vuur.
4. Blus af met de witte wijn en voeg de kookroom, vissaus, Mix voor Vis, Zwarte peper en Zeezout toe.
5. Meng de maïzena met 4 el water en voeg toe.
6. Laat inkoken voor 5 minuten op laag vuur.
7. Snijd de kabeljauw en zalm in gelijken stukken.
8. Verdeel dit over de ovenschaal en schenk de saus over de vis.
9. Bestrooi met het paneermeel en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
10. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met de dille, brood en citroenpartjes.
Variatietip:
Vervang de wijn door alcoholvrije wijn en kies een keer voor andere soorten vis zoals mosselen of (Hollandse) garnalen.
– 1 ui
– 200 g winterpeen
– 1 prei
– 1 el olijfolie
– 200 ml witte wijn
– 250 ml kookroom
– 2 el vissaus
– 2 tl Mix voor Vis
– 2 tl Zwarte peper
– 1 tl Zeezout
– 2 el maïzena
– 150 g kabeljauw
– 150 g zalm
– 2 el paneermeel
– 5 g verse dille
– 1 bruin stokbrood
– 1 citroen
– Ovenschaal 25cm