Visstoofpotje met kabeljauw, mosselen, garnalen, prei, venkel en ui. Lekker met stokbrood, krokant gebakken frietjes of gebakken aardappeltjes.
1. Snijd de kabeljauw in grove blokken en de prei in dunne ringen. Spoel de venkel af, verwijder eventueel bruine plekjes en snijd de stelen eraf. Halveer de venkel en snijd in dunne reepjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
2. Verhit 25 g boter in een stoofpan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg de prei en venkel toe en bak voor 2 à 3 minuten aan. Blus de pan af met de kookroom, witte wijn en sap van de citroen. Voeg de bloem toe en roer dit al roerend met een garde tot een saus. Voeg de blokken kabeljauw, gekookt mosselvlees, grote garnalen en Mix voor Vis Traditioneel toe. Maak eventueel af met Zwarte peper naar smaak. Laat op laag vuur voor circa 6 à 8 minuten sudderen.
3. Serveer de stoofpot naar smaak met stokbrood, krokant gebakken frietjes of gebakken aardappeltjes.
Variatietip:
Serveer bij het visstoofpotje naar smaak stokbrood, krokant gebakken frietjes of gebakken aardappeltjes.
– 150 g kabeljauw zonder huid
– 150 g gekookt mosselvlees
– 100 g grote garnalen
– 1 prei
– 1 venkel
– ½ citroen
– 250 ml kookroom
– 200 ml witte wijn (of groentebouillon)
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 zakje Mix voor Vis Traditioneel
– 25 g boter
– 30 g bloem
– Zwarte peper, naar smaak
– Stokbrood, naar smaak
– Stoofpan