Volkoren noodles met broccoli en garnalen. Dit smaakvolle gerecht met noodles is ideaal voor een lichte maaltijd.
1. Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de paprika in repen van 1 cm en snijd de broccoli in roosjes van 2 cm. Snijd de prei in halve ringen van 1 cm dik en maak schoon met water.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in 3 minuten beetgaar. Haal de broccoli uit de pan en kook de noodles in het vocht van de broccoli volgens de beschrijving op de verpakking.
3. Verwarm een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak de prei, paprika en broccoli 3 minuten. Voeg de World Spice Meal – Noedels kruiden en noodles toe en roer dit door. Schep 1 soeplepel van het kookvocht van de noodles erbij zodat het niet gaat plakken.
4. Verwarm ondertussen een andere pan met de overige zonnebloemolie en bak de knoflook en ui in 3 minuten glazig. Voeg de garnalen toe en bak deze 5 minuten mee.
5. Verdeel de noodles over de borden en garneer met de garnalen.
Variatietip:
Kies je liever voor vlees in plaats van vis? Vervang de garnalen dan door biefstukpuntjes. Bak deze 5 minuten mee met de knoflook en ui.
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 400 g rode paprika
– 250 g broccoli
– 1 prei
– 300 g volkoren noodles
– 2 el zonnebloemolie
– 2 el World Spice Meal – Noedels
– 350 g garnalen gepeld