Volkoren pita met vegetarische gyros

Vegetarisch eten saai? Integendeel! Met dit recept laat je aan iedereen zien dat vegetarisch eten onwijs lekker is. De vegetarische gyros maak je van gemarineerde oesterzwammen. Geserveerd in een warm pitabroodje met frisse tzatziki en gegrilde courgette is dit het ideale gerecht voor een gezellige lunch of voor een snelle avondmaaltijd.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in plakken en scheur de oesterzwammen in repen. Hak de peterselie grof.

2. Marineer de oesterzwammen met de Mix voor Gyros, ½ van de peterselie en 2/3 van de olijfolie en zet in 10 minuten in de koelkast.

3. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de beschrijving op de verpakking in de oven.

4. Verhit de overige olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en gril de courgette 5 minuten. Draai halverwege de courgettes om. Verkruimel de feta in grove stukken.

5. Verhit een pan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de oesterzwammen in 10 minuten goudbruin. Roer dit regelmatig door.

6. Snijd de bovenkant van de pitabroodjes open en verdeel de tzatziki over de pitabroodjes. Beleg met de gegrilde courgette, oesterzwam gyros en feta.

7. Garneer de pitabroodjes met de overige platte peterselie en serveer.

Variatietip:
Hoeft het gerecht niet vegetarisch te zijn? Vervang dan de oesterzwammen door kipreepjes.

Ingrediënten

– 1 courgette
– 350 g oesterzwammen
– 3 takken platte peterselie
– 2 el Mix voor Gyros
– 3 el olijfolie
– 8 volkoren pitabroodjes
– 100 g feta
– 150 g tzatziki

Benodigdheden

– Grillpan