Wentelteefjes van suikerbrood

Een echte winterse guilty pleasure: suikerbrood wentelteefjes met steranijsslagroom en walnootijs. Door de steranijs en de walnoten is dit dessert niet al te zoet, maar mooi in balans. Dit feestelijke dessert is ideaal voor tijdens Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw. Maar ook buiten de feestdagen is dit natuurlijk een heerlijk gerecht om op tafel te zetten.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze

1. Snijd het suikerbrood in 8 plakken. Klop de eieren los samen met de melk en de Specerijenmix voor Koek & Speculaas.

2. Verwarm een pan met 180 g slagroom en de Steranijs op laag vuur voor 15 minuten zodat de smaak van de steranijs in de slagroom trekt. Let op: de slagroom mag niet koken. Giet de slagroom in een bak en zet deze in de koelkast tot dat deze koud is.

3. Hak ondertussen de kruidnoten grof tot een crumble.

4. Verwarm een pan met roomboter op middelhoog vuur. Haal het suikerbrood door het ei mengsel en bak deze vervolgens voor 6 minuten tot goudbruin. Herhaal dit tot het suikerbrood op is.

5. Haal ondertussen de slagroom uit de koelkast en voeg hier de overige slagroom en de suiker aan toe. Klop dit tot slagroom dikte met een mixer.

6. Serveer de wentelteefjes met de kruidnoten crumble, steranijs slagroom en het walnootijs.

Variatietip:
Wanneer er geen kruidnoten zijn kunnen deze vervangen worden door speculaas.

Ingrediënten

– 450 g suikerbrood
– 2 eieren
– 400 ml volle melk
– 2 el Specerijenmix voor Koek & Speculaas
– 250 g vloeibare slagroom
– 3 st Steranijs
– 150 g glutenvrije kruidnoten
– 1 el ongezouten roomboter
– 30 g suiker
– 250 g walnootijs

Benodigdheden

– Garde
– Mixer