Winterse moussaka. Een heerlijk verwarmende moussaka met de volle smaak van kruiden en bechamelsaus. Om er een winterse twist aan te geven, voegen we pompoenblokjes toe aan het gerecht.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in plakken. Bestrooi met het Zeezout en laat 5 minuten staan. Pel en snipper de knoflook en ui.
2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de Kruidenmix voor Moussaka en tomatenblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
3. Spoel de aubergine af en dep droog. Verhit de resterende olijfolie in een pan en gril de aubergine goudbruin.
4. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de aardappelschijfjes, gevolgd door het gehaktmengsel, de pompoenblokjes en de plakken aubergine. Eindig met een laagje bechamelsaus. Garneer met de geraspte kaas.
5. Bak de moussaka in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
– 1 aubergine
– 1 tl Zeezout
– 2 tenen knoflook
– 1 ui
– 3 el olijfolie
– 300 g half om half gehakt
– 2 tl Kruidenmix voor Moussaka
– 400 g tomatenblokjes
– 450 g voorgekookte aardappelschijfjes
– 400 g voorgesneden pompoenblokjes
– 300 g bechamelsaus
– 150 g geraspte kaas
– Ovenschaal 30×20 cm