Met wraps kun je eindeloos variëren. Wij vullen onze wrap met kip gemarineerd met tex mex kruiden, avocado en een salade van kidneybonen, paprika en jalapeñopepers. De Griekse yoghurt zorgt voor balans tegenover de pittige jalapeñopeper. Een goedgevulde wrap die klaar is in een handomdraai.
1. Snijd de kipfilet in repen van 2 cm dik en marineer deze 10 minuten met Mix voor Tex Mex.
2. Verwijder de schil en put van de avocado’s en snijd deze in repen van 5 mm dik. Snijd de paprika in blokken van 1 cm.
3. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de kip in 8 minuten goudbruin en gaar. Meng ondertussen de ijsbergsla met de paprika, jalapeñopepers, kidneybonen en mais.
4. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verdeel de Griekse yoghurt over de wraps, leg hier de salade en gesneden avocado op. Verdeel de kipreepjes over de wraps en vouw deze dicht.
Variatietip:
Voor de vegetarische optie van dit gerecht vervang je de kip door halloumi. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik. Marineer deze 10 minuten met Mix voor Tex Mex en bak 6 minuten op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
– 300 g kipfilet
– 2 el Mix voor Tex Mex
– 2 avocado’s
– 1 rode paprika
– 1 el olijfolie
– 200 g gesneden ijsbergsla
– 50 g jalapeñopeper ringen
– 400 g kidneybonen uit blik
– 150 g maïs uit blik
– 4 wraps
– 200 g Griekse yoghurt, 10% vet