Een snelle lunch van wraps met beef kofta, hummus en een frisse salade met tomaat en feta. Serveer naar smaak met een eigen gemaakte yoghurt-munt dip.
1. Meng het rundergehakt met het ei, paneermeel en de World Spice Blend – Vadouvan. Voeg eventueel Zeezout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en rol tot staven van ongeveer 8 cm lang. Prik in elke kofta een satéprikker.
2. Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie. Grill hierin de kofta rondom gaar.
3. Snijd ondertussen de tomaten en paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen. Halveer de olijven. Verkruimel de feta en meng alles in een kom met Oregano en 2 el olijfolie.
4. Maak de fris-zure yoghurt dip met munt.
5. Verhit de durum tortilla’s. Besmeer de wraps naar smaak met hummus. Verdeel de salade in het midden van de wrap. Verwijder de saté prikkers en leg op elke wrap twee stuks kofta. Vouw de onderkant van de wrap over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Serveer met de yoghurt dip met munt.
Voor de beef kofta:
– 4 durum wraps
– 300 g rundergehakt
– 1 ei
– 200 g hummus, naar keuze
– 1 el World Spice Blend – Vadouvan
– 25 g paneermeel
– 2 el olijfolie
– Zeezout, naar smaak
Voor de salade:
– 2 tomaten
– 1 groene paprika
– 1 rode ui
– 50 g groene olijven
– 75 g feta
– 1 tl Oregano
– 2 el olijfolie
– 8 satéprikkers