Wraps met krokante kip, paprika en komkommer

Wraps met krokante kip, paprika en komkommer. Maak nu je kip lekker krokant met de Mix voor Kip Krokant. Zo vul je bijvoorbeeld je wraps met krokante kip en frisse groenten. Snijd hiervoor kip in stukjes en kruid ze met de Mix voor Kip Krokant. Met een zelfgemaakte guacamole maak je de wraps helemaal af.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de guacamole: snijd de rode ui fijn. Ontpit de avocado’s en prak ze fijn. Meng in een kommetje de avocado met de rode ui, sap van de limoen, zure room en de Peterselie. Voeg eventueel Zwarte peper en/of Zeezout naar smaak toe.

2. Snijd de kip(dij)filet in gelijke reepjes en doe in een kom. Verdeel de Mix voor Kip Krokant gelijkmatig over de kipreepjes tot deze geheel bedekt is.

3. Bak de kip in een ruime hoeveelheid olie in 8 à 10 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig, zodat de kip niet verbrand.

4. Was ondertussen de sla en haal de slabladeren van de stronk. Snijd de sla, paprika, komkommer en rode ui in blokjes.

5. Verhit de tortilla wraps even kort in een koekenpan. Besmeer de wraps naar smaak met de guacamole. Neem de kleine wrap in je hand en verdeel de sla, paprika, komkommer en rode ui over de wrap. Serveer direct.

Variatietip:
Voeg ook eens gebakken uitjes, tomaat of geraspte cheddar kaas toe aan de wraps.

Tip:
Bewaar de pit van de avocado in de guacamole om ervoor te zorgen dat deze niet zo snel verkleurd.

Ingrediënten

– 400 g kip(dij)filet
– 4 kleine tortilla wraps
– 2 kleine kropjes romaine sla
– 1 rode paprika
– ½ komkommer
– 1 rode ui
– 40 g Mix voor Kip Krokant
– ruime hoeveelheid olie, om te bakken

Voor de guacamole:
– 2 avocado’s
– 1 tomaat
– ¼ rode ui
– ½ limoen
– 1 el zure room
– 2 tl Peterselie
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak