Wraps met runderkebab, hummus en groenten

Snelle wraps met runderkebab, hummus en frisse groenten, zoals tomaat en paprika. Serveer naar smaak met de yoghurt-munt dip.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de ui fijn. Meng het rundergehakt met het paneermeel, het ei, de ui en de Mix voor Kip – Kebab. Voeg eventueel Zeezout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en rol tot staven van ongeveer 8 cm lang. Prik in elke runderkebab een satéprikker.

2. Verhit een koekenpan of grillpan met 2 el olijfolie. Bak hierin de runderkebab rondom gaar.

3. Snijd ondertussen de tomaten en paprika in blokjes. Halveer de olijven. Hak de munt fijn. Meng in een kommetje de volle yoghurt met de verse munt en het citroensap.

4. Verhit de tortilla’s wraps. Besmeer de wraps naar smaak met hummus. Verwijder de saté prikkers en leg op elke tortilla twee stuks runderkebab’s in het midden. Verdeel de tomaat, paprika en olijven over de wrap. Vouw de onderkant van de tortilla over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Serveer met yoghurt-munt dip.

Variatietip:
Vervang de groenten ook eens voor komkommer, rode ui en zwarte olijven voor een lekkere twist.

Ingrediënten

Voor de kebab:
– 500 g rundergehakt
– 25 g paneermeel
– 1 ei
– 1 ui
– 5 tl Mix voor Kip – Kebab

– 2 el olijfolie
Zeezout, naar smaak


Voor de wrap:
– 4 tortilla wraps
– 200 g hummus, naar keuze
– 2 tomaten
– 1 gele paprika
– 50 g groene olijven
 

Voor de yoghurt-munt dip:
– 100 g volle yoghurt
– 2 tl citroensap
– 3 takjes verse munt

Benodigdheden

– 8 saté prikkers
– Grillpan of koekenpan