Zelf kaasstengels maken

Zelf kaasstengels maken. Deze feta kaasloempia’s zijn een lekker makkelijk en fris hapje voor bij de borrel. De lekkerste kaasstengel van filodeeg. Met dit recept maak je 10 loempia's. Serveer ze tijdens een borrel of een feestje en je gasten zullen smullen!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 10 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks, Voorgerecht

Bereidingswijze

1. Haal de loempia vellen uit de diepvries en laat ontdooien volgens de aanwijzing op de verpakking.

2. Rasp de limoenen en pers het sap uit. Meng dit in een kommetje met de vloeibare honing en de Munt. Voeg naar smaak peper toe. Laat even staan.

3. Verwarm de frituur (of grote pan met zonnebloemolie) op 180 ºC.

4. Snijd het feta blok in 10 gelijke reepjes. Halveer vervolgens de reepjes in de lengte.

5. Pak een loempia vel en leg hierop een reepje feta kaas. Besmeer met een beetje dressing. Rol het vel vel op volgens de instructies op de verpakking. Herhaal tot je alle rolletjes gemaakt hebt.

6. Bak de feta kaasloempia’s in delen in de hete olie in 2 à 3 minuten licht goudbruin. Serveer direct.

Variatietip:
Probeer deze kaasstengels ook eens met mozzarella en Tijm.

Ingrediënten

– 40 loempia vellen (diepvries)
– 2 blokken feta kaas à 200 g per stuk
– 4 el vloeibare honing
– 2 limoenen, sap en rasp
– 3 tl Munt
– peper, naar smaak