Zelf pittige speculaas maken is met dit recept heel eenvoudig, maar maak het voor jezelf eens wat uitdagender en gebruik een speculaasplank! Met dit recept maak je circa 20 speculaasjes met een speculaasplank. Heerlijk om te maken in de wintermaanden en laat je gasten hier lekker van genieten.
Variatietip:
Hou je niet van pittig? Laat dan de chilipoeder en/of de peper achterwege en bak authentiek oud-Hollandse speculaasjes.
Heb je geen speculaasplank in huis? Je kunt ook het deeg met een deegroller in zijn geheel uitrollen en afbakken. Rol het deeg tot 0,5 cm dik en bak de speculaas in zijn geheel in 10-15 minuten gaar. Breek na het bakken de speculaasplak in stukken en je hebt speculaasbrokken.
● 100 g bloem
● 50 g bruine basterdsuiker
● 50 g roomboter (ongezouten)
● 1 el melk
● 1 el Specerijenmix voor Koek & Speculaas
● 1 tl Piment (gemalen)
● 1 tl bakpoeder
● snuf zout
● ½ tl Zwarte peper
● ½ tl Chilipoeder
– Vershoudfolie
– Speculaasplank
– Bakpapier
– Bakplaat